magyar deutsch

Rólunk

A Siklossy Pálinka Manufaktúra Siklós mellett, a Tenkes hegy lejtőjére épült, legmodernebb technológiát képviselő kereskedelmi és bérfőzde. Két tulajdonosa Daróczi Balázs és Vidovics Tamás régi álma teljesült a főzde megnyitásával. Számukra a pálinka elsősorban filozófia, egy kicsit hobby és szórakozás. Semmit nem tűrő, konok makacssággal állnak ki a minőségi pálinka főzése mellett. 

2020-ban első alkalommal vettünk részt a Magyar Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyen, ahol Kajszibarack és Irsai Olivér pálinkánk ezüst, míg Meggy és Vilmoskörte pálinkánk bronzéremet nyertek.

Filozófiánk

Az úr olyan férfi, akinek hatalma és tekintélye van.

Hogy igazi úrként tekintsen ránk a világ, nem kell csillogás, pompa, kastély és cilinder…Úrnak születni kell, s hogy annak születtünk-e, számos próbája akad az életben. „Az úriember mostoha viszonyok mellett is megmarad úrnak, választékos beszédű, gavallérként viselkedik, hölgyekkel minden esetben udvarias és előzékeny.”

Ha Ön birtokolja e képességeket, erénye az úri becsület és úrként viselkedik, kóstolja meg kiváló párlatunkat, mely hordozza az eleganciát, a kifogástalan, felülmúlhatatlan gyümölcsökre jellemző illatanyagokat, páratlan harmóniát….

Erre, úri becsületünket adjuk!

A Pálinka születése

A pálinka készítés nem valamiféle tudomány, munka, szokás, vagy élelmiszeripari művelet. Nem korpuszkuláris dolog. Az arany előállítása sem sikerült soha, senkinek a világon. Az arany az van és kész. Van, aki megérti létezését, és  van aki nem.

Nincs középút. A pálinkát nem készítjük, a pálinka nálunk, a mi vidékünkön terem. A jóisten adja, úgy mint az aranyat, csak nem a föld alá préselve, hanem még annál is furmányosabb módon elvarázsolva a kapzsi és hedonista lelkek elől, gyümölcsbe rejti el.

Megértve létezését, elő kell csalogatni, dédelgetni, szeretni Őt, várni a születését 9 hónapon át…

A szakértelem és gondoskodás mellett, kerülni kell a mohóságot, elfogadni annyit, amennyit az isten adott, úgy, ahogyan az isten adta….

Terroir

Mediterrán Baranya megyei Siklós környezetében megtermelt gyümölcsök jelentik a termés alapot. A különleges klíma biztosítja a gyümölcsök optimális cukor–sav arányát, és rendkívül intenzív aroma képződést.

Jövőkép, célcsoport

Cégünk törekszik az alacsony palack számú, de igen magas minőségű termékek előállítására. Olyan új innovációkat szeretnénk megvalósítani, melyek a minőség és a sokszínűség igényét is kielégíti. Bár azt gondolhatjuk, hogy pálinkáink és filozófiánk az „Úri, dzsentri világot” sírja vissza, ezzel ellentétben mi szeretnénk a mai kornak megfelelni.

Bízunk abban, hogy a mai fiatalok, HÖLGYEK és URAK egyaránt elkötelezettek az kifinomult ízlésvilág, az igényes öltözködés és leheletfinom érzékiség iránt. A frakk és cilinder csak jelképei a mai vagány és elegáns megjelenésnek. Szeretnénk, a mai fiatal hölgyeknek és uraknak egy elegáns, illatban és aromákban gazdag gyümölcs párlatot készíteni, ami reményeink szerint egy új trendet indíthat a pálinka fogyasztás világában.

Pálinka, ahogy az Isten adta